2016-03-15_02 featured press

Het Parool – De klanken van opera Only the Sound Remains zijn doodeng

2016-03-16, Het Parool, Hans van der Beek

“Only The Sound Remains” begint. Nu ja, je hoort allemaal klanken en een vertwijfelde man loopt over het podium. Op een lichtbalk verschijnt: ‘Tsunemasa vol rusteloosheid.’ Zo klonk het al, ja.
Ook de zang wordt vertaald op de lichtbak, in twee talen. Ik ben daar blij mee. Saariaho, zo wordt mij al snel duidelijk, wil een onheilspellende sfeer creëren en daarin slaagt zij met vlag en wimpel.

~

“Only The Sound Remains” begins. Well, all you hear is sounds and a desperate man is walking across the stage. A light bar appears: “Tsunemasa, full of restlessness.” Yes, that’s what I gathered from what it sounded like.
The song is being translated to the light, in two languages. I’m happy with that. Saariaho, I quickly get to realize, wants to create an ominous atmosphere and in this respect, [the production] succeeded with flying colors.
Source/Read more: [x]

 

Comments are closed.